Ideasta menestystarinaksi – Visio yrittäjäystävällisestä Suomesta 
Tuntuu, että vaalien alla olen saanut kuulla kymmenittäin hienoja korulauseita yrittäjyydestä. Siitä, kuinka me yrittäjät luomme työtä ja hyvinvointia Suomeen ja kuinka yrittäjyyttä arvostetaan. 

Olen täysin samaa mieltä näiden kanssa, mutta uskon, että jo riittävät korulauseet ja nyt on konkretian aika. Miten luomme uusia menestystarinoita Suomeen ja sitä kautta hyvinvointia koko kansalle? 

Uskon, että avaimia on kolme; houkuttelevuus, yksinkertaisuus sekä matalammat riskit.  
Yrittäjyyden houkuttelevuutta pitää parantaa. Iloinen uutinen on, että nuorten keskuudessa yrittäjyys on kovassa nosteessa ja asenteet yrittäjyyttä kohtaan ovat muuttuneet myönteisimmiksi. 

Tehtävää kuitenkin edelleen riittää. Verotusta on saatava houkuteltavammaksi, jotta motivaatiota, tahtoa ja rohkeutta löytyy enemmän, kuin epäonnistumisen pelkoa. 
ALV-raja tulee nostaa 20 000 euroon ja alarajahuojennus koskemaan yrityksiä 50 000 euron liikevaihtoon asti. Tämä kannustaa ihmisiä aloittamaan oman liiketoiminnan tai siirtymään siihen täysipäiväiseksi ja näin panostamaan omaan yritystoimintaansa entistä enemmän. 

Houkuteltavuuteen liittyy myös yksinkertaisuus. Suomessa on saatava byrokratiaa alas ja liikeideoiden määrää ylös. 

Mitä olen PK-yrittäjiin tutustunut, ovat he useimmiten tekevää ja toimivaa väkeä, jota lippujen, lappujen ja lupien täyttäminen ja opiskelu helposti turhauttaa. Suomella ei ole varaa hukata yhtäkään liikeidea liian byrokratian hampaisiin.

Byrokratiaa pitää purkaa ja erityisesti yrityksen alkutaipaleelle tulee yrittäjän halutessaan saada vahvaa tukea myös käytännön järjestelyihin. 

Houkuteltavuuden sekä yksinkertaisuuden lisäksi myös yrittäjän riskejä on madallettava. Ensimmäisten työntekijöiden palkkausta on helpotettava, jotta kasvun edellytykset ovat aidosti olemassa. 

Sen lisäksi tarvitsemme yrittäjälle myös mahdollisuuden uuteen alkuun, sekä kulttuuria, joka kannustaa yrittämään uudelleen, ottamaan riskiä, nousemaan uudelleen ja oppimaan. Emme tarvitse kulttuuria, joka leimaa yrittäneen epäonnistujaksi.

Meidän tulee siis asettaa tarpeeksi porkkanoita kynnyksen toiselle puolen. Madaltaa tuota kynnystä ja varmistaa, että yhteiskuntaa auttaa myös nousemaan vaikka kynnykseen kompastuisikin. 

Menestyvät yritykset mahdollistavat menestyvän Suomen.
Lue lisää ajatuksiani --> Aino-Riikan Blogi
- Aino-Riikka Simula -
All Rights Reserved 2018. ainoriikkasimula.fi